сряда, 29 май 2013 г.

Ябълково руло с локумена глазура



Със сигурност вече сте пробвали ябълковото руло на Веси Казкова, днес Ви представям моето ново творение с почти същата идея за блат. В блата също направих малка промяна, но резултата е по-вкусен от колкото красив. 
 В този вариант е изключително балансиран сладкият вкус.


Необходимите продукти за блата: 4 яйца, 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1/2 бакпулвер, 1 ч л ванилена захар, 1 с л какао,1/5 ч л канела, 2 с л масло.
Яйцата със захарта се разбиват на крем, добавя се брашното с бакпулвера и на края, маслото с какаото разтворено в него. 



 В тавичка постлана с хартия се настъргват  4 ябълки, поръсват се 2 шепи кокосови стърготини и 4 локумчета нарязани на малки парченца всичко се залива с тестото. Пече се на 180 градуса до готовност на блата. Изважда се и се навива на руло с хартията докато е топло. 
след 10 минути се отстранява хартията и отново се навива на руло.




За глазурата: 1 кутия локум, 30 гр масло, 1 к ч еспресо, 2 с какао разтворено в малко вода. Локума се разтваря на водна баня с кафето, докато се стопи. Добавя се маслото и какаото бърка се докато всичко се хомогенизира. Залейте рулото с глазурата и поръсете с филирани бадеми или друго каквото ви се иска.




Да Ви е сладко!





1 коментар:

  1. Много ми хареса идеята за блата и съм сигурна, че рулото е страшно вкусно и ароматно. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване