Тази вкусотийка, беше приготвил моя мъж днес и ме смени за малко в кухнята. Защо я кръстих така? Ами защото моите мъже много обичат пържоли и ако аз не им направя си правят сами. Крехки пържолки, пресни картофки, зелена салата и айвар. Мислех си че пържолите ще са сухи и жилави, защото са от филе, но се бяха получили супер крехки и вкусни.
Необходимите продукти: 8 крехки свински пържолки, 1 кг пресни картофки, 1 глава лук, соев сос, подправки (черен пипер, къри, кимион), магданоз, олио.
Пържолките се мариноват в подправки и соев сос поне за един час. След това се капсуловат в гореща мазнина за кратко. Слага се лука и картофите в тигана и се бъркат около 10 минути. Поръсва се с един стрък пресен чесън,
разбърква се и след това всичко се изсипва в гювеч или виенска тенджера. Пече се малко повече от 1 час на 220 градуса.
Сервира се поръсено с пресен магданоз, зелена салата и айвар. Това е нещо като лютеница без домати и с лек пикантен вкус.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар