понеделник, 27 май 2013 г.

Кекс с конфитюр от дюли



Моят си кекс с допълнение конфитюр от дюли. Децата го похвалиха специално и затова реших да го покажа и на вас.


Необходимите продукти: 5 яйца, 2 ч захар, 1 ч л лимонова кора, 3 ч ч брашно, 1/2 ч ч олио, 1/2 ч ч конфитюр, 300 мл прясно мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия.


Разбиват се яйцата със захарта на крем, добавят се олиото и лимоновите корички и конфитюра. Последователно и на части добавете брашното с бакпулвера и ванилията и млякото. 


Изсипете във форма намазана  с масло и поръсена с брашно. Печете на 180 градуса, в повечето случаи аз не я загравям предварително. Пека около 50 минути, до суха клечка. 
Да Ви е сладко! 



2 коментара:

  1. Харесвам кексовете с конфитюри! А дюлевият и лимонените кори си представям какъв аромат са му придали!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и аромата е хубав и вкуса, аз бях направила много на ситно дюлите и не се усещат много, но пък е вкусно. Лека вечер!

      Изтриване