четвъртък, 9 май 2013 г.

Кифлички с мармалад и шам фъстък



Много обичам кифлички, и разни други закуски, които мога да приготвям от предният ден и да си нося на работа.


Ползвах рецепта за млечно-фруктов козунак.
Необходимите продукти: 1 кг брашно, 50 гр мая, 10 гр сол, 270 гр захар, 160 мл прясно мляко, 130 мл олио, 5 яйца, 1 ч л лимонова кора, сока на един лимон, 2 ванилии, 1 есенция цитрон. 
За плънката 1 бурканче мармалад (аз съм правила със сини сливи и шипки), 350 гр шам фъстък.

Маята се разтваря в млякото с 2 л захар и малко брашно. Оставете да се навдигне. Замесете с останалите продукти без олиото еластично тесто. Започнете да добавяте олио на части докато се поеме всичкото. Отново оставете да удвои обема си.
Разделете на 3 топки и разточете на кора с дебелина около 1 см намажете с мармалад по желание и поръсете обилно с шам фъстък. 


Тестото се навива на руло и се реже на парчета. Слагат се във формичка за мъфини и се оставят за малко да се навдигнат.Намажете с яйце и поръсете със захар и шам фъстък.


Пекат се на 180 градуса, за около 25 минути.


Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар