четвъртък, 30 май 2013 г.

Кълнове от люцерна





След като измиете добре семенцата ги сложете в голям буркан с вода до половината. Оставете така за 12 часа. 



След това изцедете добре водата и изплакнете с нова, отново оставете за 12 часа вече без вода. Покрийте буркана с марля прищипете с ластиче. Оставете на неосветено място или поне не на пряка слънчева светлина.
След 36 часа вече са покълнали .


На всеки 12 часа изплаквайте и изцеждайте, за да са влажни семенцата.

Тези са на 72 часа





















За 3-4 дни ще имате хрупкави кълнове. Може да се хапват като покълнат или да се изчака докато пуснат листенца.

тези са на 96 часа вече имат мънички зелени листенца

Ето малко повече информация за ползата от косумацията за кълнове. *Диета *  Интересно *Специално за кълновете

тези са на 120 часа

 Здравословна салата: 5-6 с л кисело мляко, 1 с л зехтин, 1 малка краставичка и 15 гр кълнове. Сол на вкус но не прекалявайте.


А аз се чудех едно време, защо козичките на баба толкова обичаха люцерна. Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар