петък, 3 май 2013 г.

Тутманика на село е по-вкусен



Необходимите продукти: 1 кг брашно, 1 ч ч кисело мляко, 1 ч л сол, 2 ч л захар, 2 пакетчета суха мая, 2 ч ч хладка вода. За плънка и намазване 450 грама сирене, 1 купичка мас и олио (2:1).  

Разтворете маята в малко вода захарта и брашно, оставете да се навдигне. Замесете еластично тесто, с останалите продукти и отново оставете да удвои обема си. Разделете на 8 топки и всяка топка разтеглете на тънка кора, намажете обилно с мазнина наръсете със сирене и завийте на руло, а след това на охлювче. Така постъпете с всички останали кори. Подредете ги в тава, по-големичка и оставете да се навдигне отново. Намажете с мазнина. 
Печете на 180 градуса за около 45-50 минути. Като го извадите наръсете леко с вода и 
покрийте с чиста кърпа. 
Докато "обиколи нивката" бързо в гората, наберете си цветя, но не се бавете много. После ще ви се види най-сладкият тутманик на света.
  





 Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар