понеделник, 27 май 2013 г.

Омлет с тиквички и сос с кълнове


Свежа вечеря за четирима, с вкус на лято и младост.


Необходимите продукти: 4 тиквички, 4 яйца, 150 грама сирене, 1/2 връзка магданоз, 4 с л брашно.  
 Тиквичките се обелват и настъргват на едро, посоляват се и се оставят за 15 минути. Изстискват се и се смесват с яйцата, сиренето, брашното и магданоза. Пържат се в керамичен тиган или друг който не залепва. На средна степен на котлона за да се пооварят малко тиквичките, но да не са съвсем меки.  



За соса са ви необходими: 1 кисело мляко, 1 стр пресен чесън, 1/2 ч сурови слънчогледови семки, сол, зехтин и кълнове от люцерна. Може да използвате и други каквито обичате и мислите че ще подхождат. Тези моите са на 48 часа. Чесъна и семките се бледират добавят се млякото, солта и зехтина. Разбърква се добре и се добавят малко кълнове. Накрая всичко се поръсва с кълнове.



Салатата няма да ви я описвам защото всички я знаят, но ако има въпроси съм насреща. 



Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар