петък, 29 април 2016 г.

Козунак - Стъпка по стъпка за начинаещи с мерак



За всички, които искат да си направят домашен козунак с много конци и чудесен вкус! Надявам се да ви е от полза и да е достатъчно като информация.


Започвате с миксера и яйцата. Разбийте ги със захарта ванилията и лимоновата кора. През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори.
video


През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори. Добавете малко от брашното в яйцата и разбъркайте. 
video


Изсипете цялата яйчена смес при млякото. Добавете брашно и ром и пуснете на режим за месене. В края на омесването започнете да добавяте мазнината на части.
video

video
Оформете конците по следният на чин.
video

Оформете козунаците и оставете да втасат. Намажете с яйце, поръсете със захар и бадеми и изпечете на 180 градуса за около 40 минути.
video


video

Дори да не успеете от първият път не се отчайвайте, ще се получи!

Остава Ви да опаковате и поднесете на любими хора за празника,


а те ще се насладят на конците и ще са много доволни!
Ако се навихте и запретнахте ръкави, благодаря Ви за доверието!
Споделете с бутоните под публикацията!










2 коментара: