сряда, 22 май 2013 г.

Грис халва с препечени бадеми




Обикновена грис халва с бадеми и канела. Рецептата е класическа аз и добавих малко бадеми за аромат и вкус.



Необходимите продукти за 6 порции: 100 гр грис, 70 гр масло, 750 мл вода, 250 гр захар, пръчица канела.



Сварете водата ,захарта и канелата на сироп за около 10 минути. Отстранете и извадете канелената пръчка. В друга тенджерка сложете маслото и запържете гриса. Сипете сиропа на струя  и бъркайте докато се сгъсти. Аз реших да направя индивидуални порции, но вие можете да изсипете в форма или малка тавичка. Сложих препечените бадеми на дъното на купичките, за да се виждат като ги обърна.



 Мое решение беше да поднеса с лъжица сладолед и малко шоколадов ганаш. Гарантирам, че с тези добавки и най-злоядите ще се облизват. Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар