вторник, 21 май 2013 г.

Ябълково руло с пияни стафиди



Свежо и вкусно руло за нула време! 


Необходимите продукти: 3 яйца, 90 гр захар, 90 гр брашно, 1/2 бакпулвер, 20 гр масло, 1 ванилия, 2 с л вода, 1 цитронова есенция.
За крема: 200 гр заквасена сметана,  1 ч ч ябълково пюре, 5 с л захар, 20 пияни червени стафиди(накиснати в ром), 5 с л сладко от цели череши,1 желатин. Загрейте пюрето на котлона добавете захарта и сладкото, оставете за кратко да поври. Добавете стафидите отстранете от котлона и добавете предварително накиснатият желатин. Оставете да се охлади.Добавете сметаната. Аз исках да се вижда на парченца и затова не я разбих само я разбърках.
За украса : 100 гр шоколад, 100 мл сметана, 1 шепа шам фъстък, черешки от сладкото. Украсата я бях замислила съвсем друга,  но направо ми излезе от акъла, като стигнах до нея.



Разбиват се яйцата със захарта на крем, добавят се маслото и ванилията, брашното с бакпулвера. Накрая се добавя и водата. Пече се в тавичка с хартия на дъното на 180 градуса. Внимавайте да не се препече.  



Още горещо се навива на руло с хартията, след като изстине се маха хартията и се напълва с крем. За да ми е по-лесно го слагам в алуминиево фолио. Правя си нещо като правоъгълна тавичка с размера на блата. Изсипвам крема и завивам на руло с помощта на фолиото. Отвора остава отгоре. Завивам фолиото и го оставям да се охлади. Затова не е кръгло рулото, защото леко се сплесква от начина на приготвяне.
Да Ви е сладко!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар