сряда, 21 май 2014 г.

Свинско с бадеми и меден сос с шампанско


Е това е върхът на фантазиите, какво ли ще излезе? Това си мислех докато бърках подправки и опитвах сосчето, но накрая излезе страхотно ястие. Аз не ям много месо защото все ми е жилаво и предпочитам зеленчуци и млечни продукти, но това си го хапнах с удоволствие.


Необходимите продукти: 5-6 пържоли от свинско филе, 1 ч ч бадеми, 1/ 2 ч ч сусам, 
За маринатата: 1 с л мед, 5 с л зехтин, 1 ч л къри паста, 1 ч л горчица, сол черен пипер, сока на 1/2 лимон, 1/2 ч л кимион, 1 ч л червен пипер.
За соса: 1 с л мед, 1 ч ч шампанско, 1 с л балсамова редукция, 30 гр масло, хималайска сол.


Смесете продуктите за маринатата и намажете добре пържолите. Оставете да се мариноват една нощ. Нарежете на тънки лентички и запържете в зехтин. Накрая добавете сусама и бадемите. Извадете месото и сложете продуктите за соса в тигана. Маслото прибавете последно.


Поднесете свинското върху канапе от картофено пюре.
Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар