петък, 9 май 2014 г.

Червена леща с къри




Тази леща се приготвя буквално за 15 минути. Приготвих я с малко по-различни подправки, но резултата много ми допадна.



Необходимите продукти: 1 ч ч леща, 1-2 стръка пресен чесън, 2 стръка пресен лук, 1 ч л къри, 1/2 ч л червен пипер, сол, 1/2 к л черен пипер, 1 голям морков, 5-6 розички карфиол, 1/2 връзка магданоз.


Сложете лука и чесъна да се задушат с малко олио. Добавете подправките, морковите и след малко карфиола. Когато морковите са почти готови се добавя  лещата и вода и гответе 10 минути. Добавете щедро магданоз, като си оставите и малко за поръсване на готовата леща.
Толкова бързо, толкова лесно, и супер вкусно.
 Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар