петък, 16 май 2014 г.

Домашен шоколадов сладолед


От много време гледам как се прави домашен сладолед и все не ми стиска да го забъркам. все си мисля, че няма да стане.


Необходимите продукти: 300 мл прясно мляко най- добре домашно, 4 жълтъка, 150 гр захар, 100 гр черен шоколад (вземете си висококачествен шоколад за да се насладите на хубав сладолед), 1 ванилова шушулка, 200 мл сметана млечна 35% масленост минимум.


Сварете млякото, добавете ваниловата шушулка. Разбийте захарта с жълтъците на крем, добавете бавно врялото мляко на тънка струйка. Върнете сместа в тенджерата и сложете на котлона. Бъркайте с миксер или на ръка докато започне да се сгъстява внимавайте да не стане на "парцали". Оставете да се охлади. През това време пригответе другата смес. Затоплете сметаната и добавете шоколада на парченца, бъркайте до получаването на лъскава еднородна смес. Оставете и нея да се охлади, след което разбийте с миксер. Добавете яйчената смес на части и разбийте добре. След това сложете сместа да се охлади в хладилник. Изсипете сместта в машинка за сладолед и бъркайте 25 минути. Изсипете в кутия и оставете да се замрази за няколко часа.
Може да поднесете с шоколадови парченца или крокант. На нас ни хареса много надявам се и на вас.
Ако нямате машинка за сладолед, процедурата се удължава доста за постигането на добър резултат ще трябва да разбърквате и прибирате няколко пъти във фризера.


Да Ви е сладко!

1 коментар: