четвъртък, 1 май 2014 г.

Хляб с квас и прясно мляко



Хляба с квас е засищат и не подува корема. Не мухлясва и е много вкусен. Няма нужда да поемате огромни количества бактерии вложени в купения хляб, просто си пригответе квас.



Необходимите продукти: 1 ч ч квас, 500 мл прясно мляко, 1 ч л сол, 2 с л олио, 1 кг брашно, 1 яйце, сусам и маково семе за поръсване.



Омесете тестото от изброените продукти, като оставите жълтъка за намазване и олиото за накрая. Добавете го когато тестото е станало еластично. Прегънете няколко пъти, докато олиото се усвои напълно. Оставете да втасва поне 5 часа, тестото с квас става по бавно. Разделете втасалото тесто на две и оформете хляба. Сложете го в покрита с хартия за печене правоъгълна форма за кекс. Оставете го да втаса отново и когато е готово намажете с жълтък и поръсете с маково семе и сусам. Печете на 180 градуса за около 50 минути.  



Да Ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар