събота, 24 май 2014 г.

Ябълкови бухтички на РудолфНяколко пъти ги гледам тези бухтички и накрая се реших да ги пробвам. Винаги се спирам само заради едно нещо, забелязала съм че такива бухтички които се правят от по рядко тесто и се сипват с лъжичка, стават по мазни дори и да се отцеждат на хартия. Така е и тези, но са вкусни и си заслужава да се опитат. Предупреждавам, че не съм гледала точните мерки на сайта а само гледах предаването и правих на око. 


Необходимите продукти: 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 4 с л захар, 1/2 ч л канела,  1 ванилова захар, 50 мл разтопено масло, 1 ч л бакпулвер, 1 щ сол, 2 и 1/2 ч брашно, 2 ябълки на рязани на малки кубчета.

Смесете млякото с яйцата добавете захарта, ванилията и солта. Добавете маслото разбъркайте добре. Пресейте брашното с бакпулвера и  добавете на части, трябва да се  получи гладка гъста каша. Добавете ябълките на рязани на кубчета. 
С лъжичка вземайте от сместа и пускайте в горещо олио, трябва да е поне 3 см дълбоко. обръщат се лесно дори и сами ако е достатъчно дълбоко.

Може да поднесете с млечна глазура или сладко от ябълки като мен.
За млечната глазура се смесват прясно мляко и пудра захар 1:2

Да Ви е сладко!


1 коментар: