вторник, 27 май 2014 г.

Акула на скара с лайм и горчица


Вечеря за нула време! Само минавате покрай магазина за риба и разбърквате марината за 5 минути,  после резултата е супер. 

Необходимите продукти: 1 кг филе от акула, 1 лайм, 1 ч л горчица, 4-5 с л зехтин, сол, 1 ч л захар или мед. 


Смесете продуктите за маринатата. Нарежете филето на парченца и ги мариновайте поне за час. Изпечете на скара или грил тиган, но не много силен. Поднесете върху канапе от ориз или със задушени зеленчуци.


И един домашен хляб от типово брашно, за още повече домашен уют.
Да Ви е сладко!

1 коментар:

  1. Много ме изкушаваш! :) Веднъж в живота си съм яла на морето месо от акула и толкова много ми хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване