сряда, 7 май 2014 г.

Домашен течен шоколад


Като деца много често си правехме домашен течен шоколад. Нали тогава нямаше нищо по магазините, и сухото мляко беше кът ама се намираше, докато такова нещо, като Нутела беше направо супер лукс недостъпен за никой. И нали сме си изобретателни си намирахме начин да си доставим удоволствие на сетивата.


Необходимите продукти: 250 гр сухо мляко, 250 гр захар, 4 с л какао, 250 мл вода, 1  ванилия, 125 гр масло. Ако искате шоколада да стане по тъмен добавете повече какао. Аз сложих  двойно количество много тъмно какао, получи се  вкус на тъмен шоколад.


Пресейте сухото мляко заедно с какаото, добавете ванилията.
Загрейте водата със захарта и добавете маслото. Разбъркайте внимателно със сухите съставки, за да се получи гладка смес. Насипете в бурканчета и оставете да се охлади.


Една идея за хапване, която много ми хареса. Препечете тънка филийка от козунак с ядки и стафиди. Сложете една лъжичка шоколад и си хапнете с чаша ароматно кафе или капучино.



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар