събота, 24 май 2014 г.

Ангелски кекс по американски



За последно реших да пробвам рецепта за белтъчен кекс, а той взе че се получи. До сега винаги ми се получаваше много зле, но аз нали съм си ината реших, че ще пробвам още една рецепта.
Получи се плътен много различен дунапренен кекс, който не стои влажен и теклив, сух по скоро.  


Честно да си кажа не направих цялата рецепта, а половина страх ме беше да не разваля пак продуктите. Но това е моята рецепта за белтъчен кекс вече няма да търся друга.
Необходимите продукти: 10 белтъка, 1 и 1/2 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1 ч л бакпулвер, 1/4 ч л сол,2 ч л ванилия, 1/2 ч л бадемова есенция, 2 с л олио. 


Разбийте белтъците на пяна с половината захар, добавете ванилията и солта. добавете олиото и разбъркайте на бавна скорост. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете останалата захар. Прибавете брашното на части и бъркайте с дървена лъжица внимателно, за да не спадне сместа. Печете на 160 градуса за 50-60 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади на стайна температура, чак тогава извадете от формата.

Поднесете с пресни плодове и пудра захар!
Да Ви е сладко! 


2 коментара:

  1. Направих кекса ,,смело'' цяла доза. Стана чудесен! Редовно ми остават белтъци и това е чудесно тяхно оползотворение. Много благодаря за предложената рецепта! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно радвам се че ви е харесал :) Лек ден!

    ОтговорИзтриване