понеделник, 15 юли 2013 г.

Погачи с масло, питки, хлябове и тн.

Като за начало и за настроение вижте как се забавляват пекарите тук ----> https://www.facebook.com/video.php?v=4491146642088&fref=nf


Миналата година на 15.07 направих първата си публикация, надявам се да ви е харесало това което правя и да продължавате да посещавате блога ми. Аз ще се постарая да ви предлагам лесни и вкусни ястия, които сме приготвили у дома и са ни харесали.


Тук можете да видите тестото, което най-често правя за питки и погачи:


Това е един от последните ми модели. Прави се от 9 топчета. От четири топчета се правят кори , мажат се с олио слагат се една върху друга и се нарязва . Промушват се ъгълчетата. От последна та топка се прави руло и се реже на малки парчета които се слагат в малките дупки. Оставя се да втаса  маже се с яйце и се поръсва. Пече се на 180 градуса за около 40-50 минути.


Този пост направих, за да  Ви покажа мои различни идеи за питки. Има много още да се уча от големите майстори, но така имам възможност да си ги събера на едно място. Тъй като у нас не минава празник без питка, така различните  хубави празници и моменти се връщат в съзнанието ми. 

                                                                             














Тази е с масло и е много лесна за изпълнение. Всеки начинаещ кулинар може да си я направи.





За празник или делник питката винаги е добре дошла на всяка трапеза.


Медена питка:http://samozagladni.blogspot.com/2013/02/blog-post_28.html


Пълнозърнеста питка с ядки и семена : http://samozagladni.blogspot.com/2013/06/blog-post_13.html



Усукана сиренка с мак и сусам : http://samozagladni.blogspot.com/2013/06/blog-post_15.html


Питка по рецепта на Катето:  http://samozagladni.blogspot.com/2013/06/blog-post_25.html


Питка с кисело мляко:  http://samozagladni.blogspot.com/2013/07/blog-post_7835.html


Малко клипчета за идеи и забавление:
Хамбургер питки http://www.youtube.com/watch?v=1rYj4LQLzo8
Малката пекарка http://www.youtube.com/watch?v=x7WEPzbkKDk







Няма коментари:

Публикуване на коментар