събота, 27 юли 2013 г.

French double chocolate cake



Който си го направи няма да сгреши. Видях рецептата в интернет и при вида на страхотен шоколадов сладкиш как да се сдържиш. Веднага запретнах ръкави и си го направих преди работа в съботната сутрин.
  

Необходимите продукти: 200 гр захар, 200 гр шоколад, 4 яйца, 150 гр брашно, 150 гр масло, 6 гр бакпулвер.


Разтопете маслото и шоколада заедно и оставете да се охлади. Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете брашното с бакпулвера, след това и шоколадовата смес. Изсипете във форма с диаметър 18-20 см постлана с хартия (моята форма беше по-голяма и стана по-тъничък). 


Печете на 180 градуса до суха клечка.
За глазурата. 50 мл сметана, 80 гр черен шоколад. Сипете сметаната в метална шоличка или касерола и я затоплете почти до завиране. Добавете шоколада на малки парченца и разтопете внимателно при непрекъснато бъркане. 
Полейте с глазурата.


Сервирайте с кафе рано сутрин и се насладете на уникален шоко вкус.Да Ви е сладко!  





1 коментар:

  1. Изглежда невероятно. Ако искаш можеш да се включиш в предизвикателството на http://tatianaskitchen.blogspot.com/2013/07/blog-post_26.html

    ОтговорИзтриване