петък, 12 юли 2013 г.

Чушки с два вида сирене


Бързо и лесно, много свежо и вкусно. Лятно време се готви предимно постно у дома, и така реших да правя чушки днес. Трябваше да ги пържа да стоя 2 часа на котлона и почти се отказах да ям чушки, пък много ги обичам. И изведнъж се сетих за чушките на баба. Тя прави много хубави чушки със сирене и яйца на фурна. Добавих малко и от мен и се получи страхотен резултат.  


Необходимите продукти: 10 бели капии, 4 яйца, 150 гр бяло сирене, 150 гр гауда, 200 гр безсолна извара, 20 листа магданоз, 5 стр копър. Яйцата се разбиват и се натрошава сиренето в тях. Добавя се изварата, настърганата Гауда и нарязаните на ситно зелени подправки. Плънката ви е готова. Напълнете почистените чушки и подредете в тавичка. Поръсете със зехтин и печете на 230 градуса за около 45 минути. 


Да Ви е сладко!

1 коментар:

  1. Много са вкусни така печени. Предпочитаме ги пред пържените. Осъвременила си бабината рецепта! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване