събота, 6 юли 2013 г.

Тарталета със сини сливи, ядки и кокос


Хрупкава тарталета с вкус на ядки и сини сливи! Докато си гледам филма, който тази вечер не ми беше особено интересен си мислех какво да правя с тези сини сливи дето са ми ги донесли. Нямам много време вече е 22,00 ч трябва да е нещо бързо.


 Изваждам едно масло и две яйца и започвам да бъркам без да знам какво правя. Прибавям една не пъна чаша със захар и си мисля, колко ще се ядосам, ако не стане нищо от тази бърканица. Слагам и една лъжичка лимонови корички и започвам да добавям брашно. Какво толкова нали ги гледам по телевизията, слагат слагат и по някое време хоп тестото е готово. Да ама аз като реших да бухна брашното наведнъж, по едно ревмв се усетих, че няма да се поеме цялото. Оформих тестото и останаха малко трохи, които реших че ще поръся върху плънката. Оставям го завито в фолио, за да се охлади.  


Сега плънката  15 добре узрели сини сливи ги пасирах и смесих с 1 ч ч захар, сложих ги на котлона да се сварят като сладко. Вряха що вряха и реших да ги опитам, уф май са кисели и бум още една чаша захар. Като се сгъстиха ги свалих от котлона и сложих 1/2 ч ч кокосови стърготини, 1 шепа бадеми, 2 шепи шам фъстък, 2 с л кондензирано гъсто мляко. И така готова е сега да приготвим тартата. Върху хартия за печене вадя тестото и започвам да го точа внимателно, като стане колкото тавичката го слагам в нея и оформям борд. Изсипвам плънката и поръсвам с трохите. Пека на 180 градуса до леко зачервяване.  От тази щуротия ако стане нещо !?




     Да Ви е сладко!

Станаааа, ама ако сте разбрали нещо от рецептата направете си я!
Аз нищо не мерих и не мога да дам точни грамчета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар