петък, 26 юли 2013 г.

Прасковен кекс



 Трябваше да измисля какво да направя с прасковите от компота, които почти никога не се изяждат. Нямам много време затова трябваше да е бързо и лесно. Какво по-лесно от кекса?    




Необходимите продукти: 400 мл нектар от праскови (аз си го приготвих като разбих плодовете на 2 компота),180 мл олио,  400 гр захар, 4 яйца, 2 ванилии, 1 бакпулвер, 3 1/2 ч ч брашно, 1 ч л лимонова кора, 3 с л овесени ядки, 2 с л пшеничен зародиш, 5 с л кокосови стърготини, 5 с л счукани лешници.


Яйцата се разбиват на крем със захарта. Добавя се олиото и след това се редуват на части нектар и сухи съставки. след като се разбърка добре не се разбива много. Изсипва се в кексова форма и се пече на 170-180 градуса, за около 50 минути.



След като се извади и се остави да изстине може да залеете с глазура или шоколад.


Да ви е сладко! 
Специална почерпка за една весела банда (всеки може да се разпознае в тази банда)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар