сряда, 18 юни 2014 г.

Мъфини с хрупкав топинг - Crumb Cake Muffins

Мъфини с хрупкав топинг, видях ги на снимка тук и се захванах да ги правя. Както винаги има и мое нововъведение.

Необходимите продукти:10 с л масло, 1/2 ч ч + 2 с л прясно мляко, 2 големи яйца, 2 ч л ванилов екстракт, 2 и 1/4 ч ч брашно, 1 ч ч захар, 2 и 1/4 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол.
За топинга: 3 с л студено масло, 1/2 ч ч брашно, 3 и 1/2 с л захар, 1/2 ч л канела. Заради някой който не обича канела сложих кокосови стърготини резултата не може да се опише.
И една идея от мен в средата на всяко мъфинче сложих по половин пияна черешка.
Черешите предварително накиснах в ликьор от бъз.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото във фурната, като внимавате да не прегори . Ако използвате ванилова шушулка извадете зрънцата и ги смесете със захарта. В купа смесете млякото, яйцата и ванилията. Добавете маслото и бъркайте докато се смеси добре. В друга купа смесете брашното захарта, солта и бакпулвера. Добавете млякото и маслото и разбъркайте добре. 
За да направите топинга смесете  всички съставки и размачкайте с пръсти, докато се получат трохи. Поръсете ги на мъфините, и печете докато се получи златиста хрупкава коричка, и суха клечка. Охладете във формата за 15 минути и тогава извадете. Сервирайте топли или на стайна температура. 
Гарантирам супер вкус!
Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар