вторник, 10 юни 2014 г.

Картофи с гъби и топено сирене



Бърза манджа за заети домакини. Може би 1 час е напълно достатъчен за да я сервирате. Ароматна и много вкусна ще ви карат да я приготвяте пак и пак.  


Необходимите продукти: 500 гр гъби, 1 кг картофи, 300 гр сирене, 350 мл заквасена сметана, 1 топка моцарела, 100 гр кашкавал, олио, сол, черен пипер, къри по желание .


Почистете и нарежете гъбите на едро. Сложете ги с малко олио и сол да се пекат във фурната. Обелете и нарежете картофите и ги добавете към гъбите, печете 10 минути и добавете сметаната. Оставете да се пече до готовност. Накрая добавете сиренето на парченца и оставете колкото да се разтопи и лекичко се запече. Поръсете с кашкавал, като е готово, той ще се разтопи от  топлината.
Сервирайте поръсено с  пресен магданоз или копър. 


Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар