Най-лесната и вкусна торта без миксер. Можете да направите с друг крем какъвто на вас ви харесва. Става за 15 минути бъркане и във фурната за още около 30. Не се колебайте а я изпробвайте, ще ви очарова. Оригиналната рецепта взех от тук
Необходимите продукти: 1и 3/4 ч ч брашно (245гр), 2 ч ч захар (400гр), 3/4 ч ч какао (75 гр), 1и 1/2 ч л сода, 1и 1/2 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол, 2 яйца , 240 мл мляко, 240 мл кафе, 120 мл олио, 1 1/2 ч л ванилов екстракт.
За ганаша: 200 мл сметана, 200 гр черен шоколад.
За украса: шепа нарязан шоколад и нарязани запечени бадеми.
Всички сухи съставки се смесват заедно. Всички течни се разбиват с бъркалка. Двете смеси се смесват и разпределят в две тавички по 22-24 см тавички. Сложете хартия на дъното за да не залепне. Печете до суха клечка, оставете да се охладят поне за 15 минути в тавичките и след това извадете. Намажете с крем долния блат и сложете отгоре втория. Измажете цялата торта отгоре с крем и украсете по ваше желание.
В моя случай аз реших да направя три по-малки блатчета и да стане по-висока торта. Не исках да слагам много крем отвън, за да се виждат блатовете така ми е много изкушаващо. 2/3 от ганаша охладих и разбих с миксер, а другия оставих за заливане.
Между втория и последния блат сложих и малко боровинки, придават свежест на цялото шоколадово вълшебство.
Просто невероятно изглежда! Благодаря! :)
ОтговорИзтриванеИ аз Ви благодаря :)
Изтриване