вторник, 17 юни 2014 г.

Задушена Кладница в масло


Бързо предястие, за изостряне на вкуса и отваряне на апетита!



Необходимите продукти: 500 гр гъби Кладница, 1 скилидка чесън, сол, 100 гр масло, черен пипиер, кашкавал, пресен копър, див лук. 



Почистете гъбите от пънчетата и ги измийте само ако са много кални, купените са съвсем чисти. Отцедете добре и нарежете на ленти. Задушете нарязаните гъби в маслото и поръсете с малко сол. Задушавайте без капак, докато останат на масло без вода и леко се запържат. Добавете скилидката чесън на ситно, пипера и копъра. Разбъркайте и изсипете в чиния. Поръсете с див лук, копър, няколко капки лимонов сок и настърган кашкавал, а може да сервирате и с бешамел.


Да Ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар