Защо се казва така тази торта? Ами защото реших да направя торта хит, но това не ми стигна като име и тъй като добавих една съставка от мен, реших да е + 1.
Исках да е шоколадова, с орехи, и накрая включих един много вкусен крем с тайна съставка. Тайната сега ще бъде разкрита.
Необходимите продукти: 1 яйце, 200 гр захар, 35 гр какао, 200 гр брашно, 2/3 ч ч смлени орехи, 60 мл олио, 200 мл кафе, 200 мл кокосово мляко, 1 /2 ч л сода , 1 ч л бакпулвер, 1 ванилия.
За крема: 150 мл сметана, 100 гр черен шоколад, 2 бонбона с ликьор, 2/3 ч ч сусамов тахан с какао.
За шоколадовата сметана: 100 мл сметана, 1/4 част от крема.
За украса: черен шоколад, бадеми.
Смесете всички сухи съставки в голяма купа. Разбийте яйцата и прибавете олиото и млякото. Накрая добавете и кафето. На части прибавяйте течните съставки към сухите и бъркайте внимателно с бъркалка. Получава се рядка смес не се изкушавайте да добавяте още брашно. Пече се на 180 градуса до суха клечка.
След като извадите оставете да се охлади. Разрежете на два блата и намажете долния с крем. Сложете втория блат и отгоре намажете обилно с шоколадова сметана. Оставете да се охлади в хладилник за няколко часа и декорирайте по ваш вкус.
Аз избрах да поръся с фини шоколадови стърготини и бадеми.
Да ви е сладко!
Да Ви издам една тайна, по-вкусна е на стайна температура, извадете я от хладилника поне половин час преди сервиране.
Ето за този тахан става дума, аромата и вкуса са невероятни!
Шоколадово вълшебство.Браво,Любче за идеята ти да сложиш и тахан!
ОтговорИзтриванеТази торта изглежда много вкусна! Ще пробвам рецептата ще се похваля!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за вкусната идея!