неделя, 9 юни 2013 г.

Котлети от акула



-Кой иска риба за вечеря?
-Аз!
-Аз!
-Аз!
-Такааа, май няма защо да питам. 


Нещо важно за месото от акула, което купуваме тук в България, трябва  да се накисне в оцет и вода, за да не мирише на амоняк.
Семпла рецепта, но в това се състои тайната да усетите точните неща, вкусове, и аромати.   
Котлетите се изплакват от оцета, подсушават се и се мариноват с лимонов сок, черен пипер, нарязан чесън и сол. 
Слагат се в тиган с малко зехтин и се запържват, захлупват се за кратко. Готвят се на слаб огън докато се изпари водата. Термичната обработка не трябва да пресушава рибата.
Накрая поръсете с риган.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар