Чудни кюфтенца без много мазнини, лесни и готови за 5 минути. Видях рецептата тези дни във фейсбук, не запомних името на кулинарката, която я беше споделила, но и благодаря.
Необходимите продукти: 2 бр пилешки гърди, 1 яйце, сол, пипер, магданоз, 100 гр кашкавал, 1 малка тиквичка, 1 стрък пресен лук,1 скилидка чесън и малко брашно за оформяне на кюфтенцата. Аз хляб не сложих и текстурата на сместа ми беше точна за правене на хубавки кюфтенца.
Сложете месото в блендер и го блиндирайте за кратко, добавете яйцето подправките и магданоза в блендера и размесете отново. Изсипете в купа и добавете кашкавала настърган на ситно. Тиквичката почистена, настъргана и леко посолена се оставя да се отпусне и се изстисква. Добавя се и тиквичката и се омесва хубаво.
Оформят се кюфтенца и се овалват с брашно. Пържат се в загрято олио, поне 1 пръст дълбочина. Колкото по-често се обръщат, по-надути стават. Но първото обръщане трябва да стане като се е запържило леко и отгоре малко се е надуло. Извадете върху хартия да се отцедят. Сервирайте с пресни зеленчуци или каквото ви душа иска, според мен ще си вървят много с чеснов сос.
Да Ви е сладко!
P.S. Намерих си източника http://kulinarenelixir.blogspot.com/2013/06/blog-post_23.html
Да, вчера и аз ги видях при Кулинарния ни еликсир и много ги харесах. Твоите са не по-малко апетитни! Хубав ден!
ОтговорИзтриване:)) Радвам се,че вече са се усладили на още някой!
ОтговорИзтриванеСтрахотно си ги поднесла,като в елитен ресторант!
Поздрави!