вторник, 25 юни 2013 г.

Бутер пай с тиквички



Измислици премислици! Такива рецепти обичам, в които можеш да се вихриш колкото си искаш.


Необходимите продукти : 500 гр бутер тесто Бела,
5 пресни тиквички, 300 гр сирене, 4 яйца, 1 скилидка чесън, 5 с л зехтин, 10 листенца пресен магданоз,  брашно. 



Почистете тиквичките, настържете 2, а другите нарежете на ленти. Посолете и отцедете настърганите тиквички.
 Посолете и лентите и оставете да се отцедят сами. После ги запечете за кратко на грил тиган намазани със зехтин. 


Отделете белтъците и разбийте на сняг.
Разбийте жълтъците, добавете сиренето и настърганите тиквички, чесънчето, брашното и лука. Смесете внимателно с белтъците.


Сложете ленти от бутер тесто по стените на формата. Поставете тиквичките на дъното на форма за пай, отгоре изсипете сместа от яйцата и настъргана тиквичка. 
Печете на 200-220 градуса до готовност. Надува се като суфле.
Поръсете със сирене чедър и кашкавал. Поднесете с прясна салата.


Да Ви е сладко!

1 коментар:

  1. Чудесно предложение за комбинация бутер тесто и тиквички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване