сряда, 5 юни 2013 г.

Пълнени гъби



Обичам ястия без месо! Само дето моето момче заяви, че след като съм направила днес гъби, утре иска кюфтета.  


Необходимите продукти: 12 големи гъби, 100 гр топено сирене, 30 гр масло, 2 с л олио, сол, 1 купичка картофено пюре.
Гъбите се почистват от пънчетата, слагат с малки парченца масло в дупчиците, олиото и 1/2 чашка вода във виенска тенджера и се пекат на 200 градуса до готовност. Върху всяка гъбка се слага по парченце топено сирене Жоси, запичат се вече отворени. Шприцова се картофено пюре и отново се запича без капак. Сервират се с див лук. 

За картофеното пюре: 5 картофа, 150 мл прясно мляко, 50 гр масло, сол, подправки по желание.  Още горещи картофите се намачкват с масло и сол и накрая се добавя горещо прясното мляко.



Ако и вие обичате леки ястия без месо заповядайте и да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар