Много съм благодарна на Дончи за дето ме окуражи да се пробвам да направя домашни еклери преди време. От тогава не се притеснявам от приготвянето на парено тесто и правя какво ли не с него.
Необходимите продукти: 200 мл вода, 100 гр олио, 150 гр брашно, 4 яйца.
Сложете водата и олиото в касерола да заври добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично докато стане хомогенно и гладко. Отместете от котлона и прибавяйте яйцата едно по едно. Накрая разбъркайте добре да се получи гладко тесто. Присипете в пош с къдрав накрайник за розички. Шприцовайте дълги еклери или кръгли профитероли.
Печете на 200 градуса без да отваряте фурната. Накрая когато са вече готови открехнете и оставете да се охлади така. После извадете еклерите и като изстинат ги напълнете с крем.
Украсете с 100 гр разтопен шоколад в 60 мл топла сметана, да се получи като за глазура за торта.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар