сряда, 5 юни 2013 г.

Еклерите на Дончи



Много съм благодарна на Дончи за дето ме окуражи да се пробвам да направя домашни еклери преди време. От тогава не се притеснявам от приготвянето на парено тесто и правя какво ли не с него.



Необходимите продукти: 200 мл вода, 100 гр олио, 150 гр брашно, 4 яйца.
За крема: 700 мл прясно мляко, 5 с л брашно, 6 с л захар, 2 яйца, 2 ванилии, 50 гр масло.



Сложете водата и олиото в касерола да заври добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично докато стане хомогенно и гладко. Отместете от котлона и прибавяйте яйцата едно по едно. Накрая разбъркайте добре да се получи гладко тесто. Присипете в пош с къдрав накрайник за розички. Шприцовайте дълги еклери или кръгли профитероли.


 Печете на 200 градуса без да отваряте фурната. Накрая когато са вече готови открехнете и оставете да се охлади така. После извадете еклерите и като изстинат ги напълнете с крем.
Украсете с 100 гр разтопен  шоколад в 60 мл топла сметана, да се получи като за глазура за торта.
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар