петък, 21 юни 2013 г.

Мъфини с какво ли не



 За закуска, за компания на кафето или за носене на разходка! Бързи, лесни, вкусни! Това са мъфините, всички видове мъфини които съм правила до сега са изчезвали бързо. Харесват се от децата и големите и са забавни за правене и за ядене. Тези бяха забъркани по най-бързия начин с каквото намеря в къщи. 
Необходимите продукти: 3 яйца, 1 бурканче сладко от пъпеш, 1 бурканче вода, 2/3 ч захар, 1 ч л ванилов екстракт, 2/3 ч ч олио, 2 1/2 ч ч брашно,  1 бакпулвер, 1/2 ч ч кокос, 1/2 ч ч житен зародиш, бадеми, 1 ч л захаросана кора от лайм.
Разбийте яйцата със захарта на крем. В друг съд пасирайте сладкото добавете олиото и отново пасирайте. Сложете и водата и отново пасирайте за кратко, получава се кремообразна смес. Добавете я към яйцата, след това прибавете кокоса и житния зародиш, кората от лайм, ванилията и накрая брашното с бакпулвера. Сложете бадемите и разпределете сместа във формички за мъфини, получиха ми се 17 големи мъфина с диаметър на основата 5 см.    
 Печете на 180 градуса до суха клечка.


Пасирането на сладкото и олиото прави сместа супер пухкава и лека, а резултата е уникално нежни мъфини, които нежно галят небцето и езика. 
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар