вторник, 18 юни 2013 г.

Фритата с гъби и чушки


                                                                  Много бърза вечеря, ароматна и вкусна. 

Необходимите продукти: 15 средни гъбки, 2 зелени чушки, 1 малка глава лук, 6 яйца, сол, черен пипер на вкус, сирене чедър. Това количество стигна за трима души, можеше и повечко да хапнем, но все пак е вечеря, не може да се преяжда.


Запържете гъбите в масло и когато са почти готови добавете чушките и лука. задушете ги заедно, но не оставяйте чушките да се скапят нека са леко хрупкави и свежи. Посолете леко и подправете с черен пипер. В тиган с незалепващо покритие сложете масло или зехтин изсипете всички зеленчуци и ги залейте с разбитите яйца. На по-слаб котлон гответе докато се стегнат. Обърнете с помощта на капак. Пържете още 2 минути и извадете поръсете обилно със сирене чедър. Сервирайте с доматчета и див зелен лук.
    

Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар