вторник, 28 октомври 2014 г.

Triple butter (pupmkin, quince, apple) - Масло от тиква, дюля и ябълка


Няма грам масло, но е като масло! 
Разглеждах рецепти с тиква, тук там и попаднах на рецепта с тиква, която ми се загнезди в главата. А това означава, че докато не я направя не мирясвам. Реших и я обогатих според моя вкус, резултата е супер.   


Необходимите продукти: 2 ч ч печена тиква, 1- 2 ябълки, 4 дюли, 600 гр захар, 1/2 ч л канела, 2 листенца индрише, 1/2 ч ч глюкоза.


Дюлите се почистват от семките и се обелват. Слагат се в купа с вода да не потъмняват. Обелките и семките се варят в 1 л вода докато омекнат. Прецеждат се и сокът се използва за да се сварят дюлите и ябълките в него. Трябва да се варят докато останат почти без вода. Пасират се, добавя се захарта, глюкозата и пюрето от тиква. Бърка се непрекъснато на тих огън, накрая се добавят и канелата и индришето. След още 3 минути се налива се в бурканчета и се затваря.  


Можете да сварите бурканчетата за капак, ако го налеете горещо може да  прескочите тази стъпка.


Да Ви е сладко!

А сега и една идея за това как да го използвате, освен за мазане на филийки. Пай с хрупкаво маслено тесто и това масло е нещо което ще ви впечатли.


Няма коментари:

Публикуване на коментар