вторник, 7 октомври 2014 г.

Рошави сиропирани бутерки


Ако сте правили кръгли банички или бушета винаги остават изрезки, аз реших да им дам втори шанс. Направих нещо ей така за да не изхвърлям тестото, а то се получи супер.


Необходимите продукти: 500 гр бутер тесто, 300 мл вода, 300 гр захар, 1 ванилия, 1 ч л лимонова кора, пудра захар за поръсване.
За сиропа сложете продуктите в тенджерка и оставете на котлона да ври 10 минути и да се сгъсти леко. 
Сложете тестото на парчета, колкото искате да ви са големи бутерките, върху хартия за печене и го изпечете на 200 градуса. Трябва да е леко препечено и в никакъв случай леко сурово. Като се изпече охладете и сложете в сироп за кратко, извадете. Поръсете с пудра захар и поднесете.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар