вторник, 21 октомври 2014 г.

Дюлево желе с лавандула и роза



Нали не сте хвърлили обелките и семките от дулите?!


 Предупредих Ви, че ще е голяма грешка.


Необходимите продукти: 1 кг захар, 1 л вода, обелките от дюлите, 1/2  ч л лавандула (суха), 1/2 ч л розови листенца сухи, лимонена киселина.  




Сварете дюлевите обелки докато омекнат. Прецедете сока и добавете захар колкото е сока ви. Сложете отново всичко на котлона и варете докато започне да става гъсто. Внимавайте пробвайте от време на време. Към края добавете сухите листенца и лимоновата киселина. Готови сте с прекрасното и ароматно желе.



Налейте го в сухи бурканчета и затворете веднага.




Да Ви е сладко!


Очаквайте още дюлеви истории!

Няма коментари:

Публикуване на коментар