сряда, 15 октомври 2014 г.

Кейк с ябълки и круши - Рудолф



И така лека полека се почват сладкишите с дъх на канела и Коледа :) ето един по идея на Рудолф и е супер на вкус.


Необходимите продукти: 300 гр брашно, 200 гр масло, 100 гр захар, 1 яйце, 1 ванилия.



За поръсване на тестото: 2 с л галета, 2 с л орехови ядки


За плънката: 2 ябълки, 2 круши, 1/2 ч ч кафява захар, 1 с л царевично брашно, 1 ч л канела.
Ябълките и крушите се нарязват на кубчета и се смесват със захарта, брашното и канелата. Оставят се да се отпусне сок докато се приготвя тестото.



За поръсване:1 ч ч ядки микс цели или половинки
За желето: 1 желатин, 150 мл вода, 150 гр захар, 1/2 ч ч сладко от кайсии 

Сложете водата , захарта и сладкотов касерола и ги оставете да заврат. Разтворете желатина в малко студена вода. Отстранете сладкото от котлона и оставете за няколко минути. Добавете разтворения желатин и разбъркайте добре.


Обикновено маслено тесто 1:2:3 замесвате и оставяте в хладилник за 30 минути. Разточва се и се оформя борд в формата за печене. надупчва се и се поръсва с галета и орехови ядки.
Изсипва се плънката и се пече 40 минути, поръсва се с ядките и се пече още 5 минути. Изважда се и се оставя да се охлади, намазва се с  желатина. Украсете по желание, аз го направих с няколко листенца от същото тесто.


Да Ви е сладко!


Нямам думи за вкуса, това е моята най- яка смесица от вкус и аромат.


Ако още гледате, нямам против, но е по-добре да си го направите така че ставайте.


Няма коментари:

Публикуване на коментар