сряда, 29 октомври 2014 г.

Пюре от дюли с канела



Нали не сте си помислили, че спирам до тук с дюлите?


 Днешната рецепта не е по-лоша от другите, даже май е най-хубава. Прочетете до долу поста и помислете.


Необходимите продукти: 4 дюли, 350 гр захар, 500 мл вода, 1 ч л канела, щ лимонена киселина,


Обелете и почистете дюлите от семките.
Сварете ги и пасирайте. Може да го прекарате през сито, ако не искате да усещате зрънцата. Трудоемко е, но пък резултата е велик. Добавете захарта, оставете да поври и да се сгъсти, но не много като мармалад. Добавете канелата и лимонената киселина. Напълнете в бурканчета и затворете веднага.


Да Ви е сладко!


Лесно, бързо, вкусно! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар