четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Чурос



Тези хрускави чуроси ги гледам от една година. Все подминавам рецептата и се чудя печени ли да пробвам или пържени. Накрая направих и двата варианта. 


Сравнението почва сега! 


Необходимите продукти: 1 ч ч брашно, 250 мл вода , 3 яйца, 1/2 ч ч масло. 

За поръсване: 1 ч ч едра пудра захар, 1 к л канела, 1 к л подправки за меденки, 10 бадема( леко запечени) Разбийте всичко в блендер.




За шоколадовия сос: 200 мл сметана, 200 гр шоколад, 3 с л лешникова паста( Нутела) Загрейте сметаната добавете шоколада и бъркайте до получаването на гладка лъскава смес. Добавете и лешниковата паста и разбъркайте.


Поставете маслото и водата в тенджерка на котлона и ги оставете да заврат. Добавете брашното наведнъж и бъркайте енергично докато се получи топка. Отстранете от котлона и добавяйте яйцата едно по едно. и се бърка до получаването на еднородна смес. Прехвърлете в пош с звездовиден накрайник. Шприцовайте в тенджера с загрято олио и пържете до златисто кафяво. Извадете върху хартия и оваляйте в захарта с подправките. Поднесете с шоколадовия сос.

Сервират се с пудра захар с канела и разтопен шоколад.




Печените се пекат върху хартия до златисто кафяво. Още топли се топят в захарта и се сервират с шоколадовия сос.




И двата варианта трябва да хрускат. При счупване трябва да се чува "Пук"!
Май и двата варианта са добри. По-леки са печените, по- хрускави пак те, по-диетични, по- лесни и двата варианта са лесни. Вие решете как да си ги направите, но не ги пропускайте, защото са интересни и са нещо различно от всичко останало.  


Да Ви е сладко!





1 коментар: