сряда, 5 март 2014 г.

Кюфтенца в червен сос / Meatballs in Red Sauce




Тази вечер ще ядем кюфтенца в червен сос. Аз не обичам много много да правя кюфтенца,  но тези ме грабнаха, видях ги и ми се прииска да си хапна. Та извадих веднага домашна кайма от фризера и запрятам ръкави.

Рецептата в оригинал можете да видите тук в блога на Лети:
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2014/03/meatballs-in-red-sauce.html

Необходимите продукти: 600 гр кайма (смес телешко и свинско), 1 кафена чаша ориз, 1 яйце, 2 щ чубрица, ½ глави лук, 5 с л олио, 2 домата (или 5-6 с л доматено пюре), 1 морков, 1 с л брашно, 1 ч л червен пипер, половин дафинов лист, черен пипер, сол на вкус, няколко стръка магданоз.

  Прибавете към каймата почистения и измит ориз, половин глава ситно нарязан лук, яйцето и стритата чубрица. Измесете я и оформете кюфтенца, които оставете да престоят 15-тина минути.



 Нарежете една глава лук на ситно. Загрейте олиото, прибавете лука и нарязания на ситно морков, запържете до златисто. Добавете настърганите домати. Поръсете с брашното и червения пипер и разбъркайте, долейте малко гореща вода. Оставете соса  да заври, пуснете кюфтенцата в него. Сосът трябва да ги покрива, ако не е така, долейте още малко вода. Прибавете дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус и оставете ястието да ври  на тих огън, докато соса се сгъсти и кюфтенцата станат готови.
   Когато ястието е готово, свалете от огъня и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар