вторник, 4 март 2014 г.

Бадемови рогчета и ромбчета



 Обичате ли бадемови сладки? Аз ги обожавам! В повечето случаи те са много лесни рецепти и се приготвят за минутки. Тези рогчета видях в нета обикновено слагам линк към рецептата която правя когато не е моя, но този път не си го копирах. трябва да я изровя. Сега се заемам с рогчетата,  като имам малко повече време ще я намеря и ще сложа линк.  

     
  
 Необходими продукти: 250 гр. бяло брашно, 100 гр. бадемово брашно, 120 гр. масло, 100 гр. захар, 1 яйце, пакетче ванилия, пудра захар - за поръсване

            

    От посочените продукти се омесва меко тесто, което се увива в кухненски найлон и се прибира в хладилник за около два часа, за да се стегне. 
               Охладеното вече тесто се разделя на четири части. Оформят се на фитилчета, които се режат на малки парченца, които се оформят на подкови. Ромбчетата са по-лесни, направете голям фитил и го нарежете на парченца по 2 см малко под наклон. Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 12 минути на моята фурна.
Поръсете сладките с пудра захар и поднесете с чаша ароматно кафе.


Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар