понеделник, 24 март 2014 г.

Шоколадов сладкиш без яйца



За всички които по една или друга причина не консумират яйца. Бърз сладкиш, които по нищо не отстъпва на всички останали сладкиши. Не му липсват яйцата, става вкусен и можете да се представите пред гостите си с него.


Необходимите продукти: 1 ч ч вода, 1 ч л сода 1 ч ч захар, 5 с л олио, 5 с л какао, 1 1/2 ч ч брашно, 1 ч л ванилов екстракт, 1/3 ч л сол, 1 ч л разтворимо кафе, 50 гр шоколадов чипс или нарязан тъмен шоколад.

Смесете сухите съставки и добавете водата и олиото. разбъркайте до еднородна смес с лъжица или вилица. изсипете тестото във форма за торта намазана с масло и поръсете с шоколадовия чипс. Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете от формата и оставете да се охлади.

За крема: 250 гр маскарпоне, 4 с л ябълково или друго желе,1 ч л лимонова кора, 50 мл сметана разбита. разбъркайте добре маскарпонето с желето. Добавете сметаната и готово.
За украса: нарязани и запечени бадеми, шоколадови стърготини.



Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар