сряда, 5 март 2014 г.

Медена торта




Леснотия без набухватели ! Вкус на мед и лимон от мен. Направете си я и се насладете на уникалния резултат.



Ей така без повод, торта по никое време за оправяне на настроението.



Рецептата видях в този блог:  http://kulinariya123.blogspot.com/2012/09/medovyjbiskvit.html тук има страхотни рецепти показани стъпка по стъпка, благодаря на автора и поздравления.


Необходимите продукти: 6 яйца, 160 гр захар, 190 гр брашно, 2 л мед.
За намазване: 200 мл кондензирано мляко, портокалова кора от сладко, подсладено какао, лешников крем.
За глазурата: 100 гр шоколад, 100 мл сметана.
За украса : пресни и замразени плодове.



Разбийте яйцата с меда и захарта на пяна. Трябва да станат много леки да не се усещат захарчета при пипане на сместа. Отнема около 10 минути. Добавете брашното предварително пресято и бъркайте с шпатула. Изсипете във форма за торта с хартия на дъното. Печете на 180 градуса до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно.



 Разрежете на три блата и сглобете тортата като намажете с крем или каквото ви се иска. Аз реших да намажа първия пласт с  кондензирано мляко с портокалова кора от сладко. Поръсих с подсладено какао. Втория пласт намазах отново с кондензирано мляко, но сложих и малко лешников крем.   



Да ви е сладко !



2 коментара:

  1. Страхотно вкусно изглежда! Блогът на Аллия е уникален. Черпя много идеи от нея. Поздравления за интерпретацията и най-вече за стайлинга на тортата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ани, направих я доста набързо, но плодовете винаги са красиви дори и просто разпилени отгоре :)

      Изтриване