неделя, 30 март 2014 г.

Свинско с кисело зеле


Защо пък не? Това е последното за сезона зеле от бидона, защо да не ви покажа и моя начин на приготвяне. Само с четири продукта се получава супер вкус.


Необходимите продукти: 1 голяма кисела зелка, свинско месо, червен пипер, олио. 

Нарежете зелето и го изстискайте, така че да стане почти без чорба. Сложете изстисканото зеле в голяма тенджера с олио и го разбъркайте добре да се омазни всичкото. Оставете за малко да се запържи, като го бъркате да не загори. Когато остане само на олио и омекне добавете 2 с л червен пипер и отново разбъркайте добре. Добавете вода, така че да покрива зелето. Месото сварете в отделна тенджера и оберете пяната преди да е завряло. След като е почти готово го прибавете заедно с бульона към зелето. Опитайте  на вкус и добавете малко зелева чорба, ако не е достатъчно кисело и солено. Оставете да ври на слаб огън до готовност. Ако желаете това може да стане и в тавичка покрита с алуминиево фолио във фурната.


Можете да се насладите на традиционен български вкус, някои хора го обичат с чесън други с люти чушки. Хапвайте го както на вас ви харесва.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар