сряда, 26 март 2014 г.

Торта с бишкоти и портокалов крем



Лека тортичка за почитателите на портокаловият вкус. 

Необходимите продукти: 3 пакетчета бишкоти Савоярди, сок от три портокала, 400 мл прясно мляко, 200 мл кондензирано подсладено мляко, 6 с л захар, 6 с л брашно, 2 жълтъка, 1 ч л сладко от портокал, 1 желатин, 1 ч л ванилов екстракт.
За сиропиранена бишкотите: 1/ ч ч сладко от праскови, 1/3 ч ч кайсиев или портокалов ликьор.


Сложете млякото в тенджера и го загрейте, до кипване. Разбийте жълтъците със захарта и добавете брашното, ваниловия екстракт, портокаловия сок и сладко. Сварете крема и след това добавете кондензираното мляко. Оставете крема да се охлади леко и добавете желатина предварително накиснат в малко вода. Смесете сладкото с ликьора и леко го загрейте. Сега може да започнете реденето. Сложете бишкотите плътно една до друга. Намажете ги със сладко, изсипете половината крем отгоре наредете още един пласт бишкоти и отново залейте с крем. Оставете да се охлади една нощ в хладилник, извадете и украсете с портокал и сметана.



Може да си я направите и в чашки за мелба, като индивидуални порции за всеки! 
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар