сряда, 27 март 2013 г.

Ванилова тарта с богата плънка




Това е вариация на моят сладкиш "Искам още", всеки път го правя по-различен начин, сега се получи невероятна комбинация от аромати и вкусове.


Не се постарах много да изглежда изтънчено, но ако решите да го изпробвате ще разберете, че е с изключителен вкус и аромат.



Необходимите продукти: 2 яйца , 2 к ч захар, 2 к ч олио или разтопено масло, 2 ванилии, 2 с л кисело мляко, 1 бакпулвер, брашно около 5 ч ч . трябва да се получи лепкаво тесто. 


Разбъркайте яйцата със захар, добавете олиото, а след това и киселото мляко с бакпулвера и брашното на части. като стане малко по-гъсто от кекс си оставете 1 к чашка. Другото доомесете. Става лепкаво тесто но като постои се работи лесно.


За плънката: 2 ябълки, 1 ч  (100 мл) бадеми леко запечени настъргани, 10 смокини от сладко, 2 с л портокалово сладко. Една и половина ябълка се настъргват всичко останало се блендира.


От тестото оформете кора и сложете на дъното на форма с хартия. Оформете борд, а отгоре сложете ябълката,  накрая сместа от бадеми и сладко. Украсете с заделеното рядко тесто.  


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар