сряда, 6 март 2013 г.

Ръжени питки с тиквени семки


Обичате ли домашни земелки? Аз много обичам топлички и ухаещи на прясно хлебче. От тези ръжени питки ще можете да си хапнете по всяко време и с каквото ви се прииска в комбинация, а вкусът им ще остави приятен спомен у вас.



Необходимите продукти: 500 мл вода, 250 гр ръжено брашно, 400 гр бяло брашно, 1 ч л сол, 1 ч л захар, 20 гр прясна мая, 5 с л зехтин.



Разтворете маята в половината вода със захарта и ръженото брашно. Оставете да втаса. Омесете тесто с готовата закваска и останалите продукти. Оставете да удвои обема си, като го намажете със зехтин.
Оформете фитили от втасалото тесто с помощта на смлени тиквени семки вместо с брашно, сложете и малко в тестото. Нарежете на питки оставете да втасат и печете на 200 градуса .



Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар