вторник, 12 март 2013 г.

Чаен сладкиш




Рецепта, която си заслужава да бъде направена много  пъти с различни плънки и аромати. Както винаги изрядна в мерките и точно обяснение за начина на приготвяне, Йоли ме зарази с този чаен сладкиш още преди няколко месеца направих го тогава , и сега ще направя  моя вариант. 




 Необходимите продукти:
  • 80 г меко масло
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 1 ванилия
  • 150 г брашно
  • 0.5 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • брашно за доомесване
  • кафява захар за поръсване
  • 500 г микс от плодове по избор

Разбийте маслото и захарта на крем. Добавете яйцата и портокаловата кора. Пресейте брашното и смесете със сухите съставки. Добавете и тях към масленета смес. Отделете 1 ч ч от тестото. Добавете още малко брашно към останалото тесто и го оформете на мека топка. Сложете я на дъното на формата с хартия, разпределете равномерно по дъното и оформете борд. Надупчете с  вилица. Сложете плодовете объркани с кафявата захар върху блата. Върху плодовете разпределете отделеното тесто. Печете на 170 , за 30-40 минути. 


Ето и моята версия на сладкиша, за края на зимата. Тъй като все още няма пресни плодове от български производители по това време на годината, реших плънката да е две големи ябълки нарязани на малки парченца и купичка сушени плодове (орехови ядки, фурми, сини сливи, червени боровинки, стафиди и кокос). А това е индивидуална порция за всеки.




За пръв път жертвам цвете от моите Хибискуси за снимка, дано не ми се разсърди дръвчето.





Подарявам Ви и едно красиво цвете, запечатало красотата на лятото! Да Ви е красиво и  сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар